Het onderstaande zijn de algemene voorwaarden van Harai ontspanningsmassage en massagetherapie. Deze zijn van toepassing op alle afspraken en behandelingen.

Dit gezegd hebbende, ik sta open voor (met respect gegeven) feedback en kan gewoonlijk duidelijk uitleggen waarom ik bepaalde keuzes maak. Ik ga dus graag in gesprek om te kijken wat redelijk zou kunnen zijn. Als er voor een probleem na overleg geen oplossing te vinden is, gelden de onderstaande afspraken.

De behandelaar is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, ontstaan doordat de behandelaar is uitgegaan van door de cliënt verstrekte onjuiste of onvolledige informatie over relevante lichamelijke aandoeningen, medicijngebruik, medisch toezicht of behandeling, werkzaamheden of andere relevante omstandigheden.

Bent u onder behandeling van een arts, therapeut of specialist, of gebruikt u medicijnen, wordt verwacht dat u met uw behandelaar overlegd of u gemasseerd mag worden.

Een massage of therapie is geen vervanging van een doktersbezoek. De opvatting van de behandelaar is geen medisch advies; daartoe is de behandelaar niet opgeleid, noch bevoegd. Adviezen van de behandelaar zijn gebaseerd op opleiding en ervaring als masseur en massagetherapeut, eventueel met aanvullende opleidingen op deze gebieden.

Alle gezondheidsinformatie zal wordt vertrouwelijk behandeld en zonder toestemming niet gedeeld met anderen. De enige uitzondering is (anonieme) bespreking met collega therapeuten en masseurs, met het doel de cliënt beter te kunnen helpen. ** naar privacyreglement

Ik behoud mij het recht voor om zonder opgave van redenen een afspraak te weigeren, te annuleren of (in overleg) te verzetten.

Gebruik van materialen, zoals olie en linnen, is inbegrepen bij de prijs.

Annuleren van een afspraak kan tot 24 uur van tevoren. Daarna is er geen verplichting tot terugbetaling (als er al betaald was). Bij herhaald afzeggen kan het zijn dat er geen reservering meer geaccepteerd wordt als deze niet vooruitbetaald is. Het voorgaande geldt ook voor niet nagekomen afspraken. In alle gevallen is het (in overleg) mogelijk iemand anders de afspraak na te laten komen. Indien het niet nakomen van een reservering niet tot leegloop leidt, zal een tegoedbon toegekend worden.

Tegoedbonnen en cadeaubonnen zijn 1 jaar na uitgifte geldig en niet inwisselbaar voor geld.

Wisseltijd tussen massages is nodig voor rust, om materialen schoon te maken of te verwisselen en als voorbereiding op de volgende bezoeker. De aangegeven tijd voor een massage is van binnenkomst tot vertrek. De eindtijd staat vast en geldt als beoogde vertrektijd. Binnenkomst na de overeengekomen begintijd zal dus (zonder recht op restitutie of korting) ten koste gaan van de duur van de sessie.

Ethiek en hygiëne zijn belangrijke basiswaarden voor massages en therapie. Om die reden zullen afspraken gemaakt vóór een sessie nooit in dezelfde sessie verruimd kunnen worden. Beperking van de behandeling kan te allen tijde op aanwijzing van de cliënt. De behandelaar komt de gemaakte of beperkte afspraken na, tenzij hij of zij ervoor kiest de behandeling te staken, in welk geval geen betaling voor de sessie verschuldigd is. Overschrijding door de cliënt van de gemaakte afspraken of omgangsnormen zoals gebruikelijk tijdens een professionele massage of therapie, kan leiden tot staken van de sessie door de behandelaar, waarbij betaling verschuldigd blijft. Zowel cliënt als behandelaar worden geacht verzorgd en schoon te zijn. Het (overmatig) gebruik van parfum is niet nodig voor een geslaagde sessie.

Behandelingen zijn erop gericht dat een cliënt zich beter gaat voelen. Het is echter niet te garanderen dat een cliënt zich na een behandeling beter voelt. Geen enkele aansprakelijkheid ten aanzien van enige gevolgen, bijwerkingen en of nawerkingen die mogelijk een gevolg zouden kunnen zijn van een behandeling, wordt erkend.

Als na de behandeling nieuwe klachten ontstaan, of als er geen vermindering optreedt in klachten waartegen de behandeling, wordt de cliënt geacht dit te overleggen met de behandelaar.